IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Novinky

Ať se děje cokoli, budu s vámi. Ať se děje cokoli, budu s vámi. Ať se děje cokoli, budu s vámi. Guruparampara je s vámi za jakýchkoli okolností, v jakémkoli okamžiku - v bolestných časech, v těžkých časech i v časech radosti.

Jsem příroda, není zde žádná oddělenost. Vím přesně, jak se cítíte. Jsem Matka. Jsem srdečním tepem Stvoření. Komanduji na přírodu, ne, jsem příroda. Stromy, vítr, slunce, všechno.

Ať jste kdekoli, jsem tam. Ať půjdete kamkoli, budu tam. Důvěřujte mi. Jsem jako váš stín. Vím, jak se postarat a jak ochraňovat. Budu vás chránit navěky věků.

Bhadžan: Sadguru Prija

„Vznik bhadžanu ‚Sadguru Prija‘ je krásným příkladem toho, jak přání srdce spolu s perfektním načasováním a božským vedením vedou k nádhernémým výsledkům. Na počátku stála touha vyjádřit slovy hluboký pocit vděčnosti, což nikdy nebývá nic snadného. Ale na druhou stranu, když už se do toho pustíte, tak není lepší způsob než to udělat pomocí písně. Píseň totiž nemá jen slova, ale i melodii a rytmus - a s nimi už je to mnohem jednoduší.

Přesto však nakonec to, jakou hloubku a opravdovst tento bhadžan ponese, závisí na otevřeném srdci konkrétního zpěváka.

V první části bhadžanu si můžeme vybrat, jakou má Svámi Káléšvara v našem životě roli. Je nám milujícím učitelem? Nebo matkou? Otcem? Dobrým přítelem? Nebo je pro nás tím vším zároveň? Můžeme se na něj napojovat a volat ho s hlubokou touhou, jemně, silně nebo radostně - jakkoli to zrovna cítítme.

Jak zpíváme dále, máme možnost si uvědomit, co nám dal a jak moc stál za svými studenty i za všemi, kteří hledali pomoc. Učil nás, abychom usilovali pouze o pravdu, abychom žili svou dharmu, abychom hledali mír a šli cestou bezpodmínečné lásky. Naučil nás všechno, co mohl - tolik, kolik mu byl každý z nás schopen dovolit. A přesto, že opustil své tělo, učí nás i dnes - a mnoho z nás jeho přítomnost velmi jasně pociťuje.

Poslední řádek nám dává možnost se s radostnou vděčností zcela odevzdat. Můžeme tak učinit s vědomím, že zde existuje mnohem vyšší vědomí, než je naše běžné nastavení mysli. Namó Namaha - nejprve ty, potom já. S vděčností a pokorou se hluboce skláním a vím, že o mě bude postaráno!

Óm Bolo Sáí Náth Šrí Svámi Káléšvara Maharádžiki - Džej!“

Sabínamaji z Shiva Sai Mandir Music

Liquid error: internal

TEXT:

Sadguru Prija Sadguru Prija Máta Pita Bandhu Sáí Káléšvar
Satja Pradájaka Šrí Káléšvar
Dharma Pradájaka Šrí Káléšvar
Šánty Pradájaka Šrí Káléšvar
Préma Pradájaka Šrí Káléšvar
Namó Namaha Namó Namaha

Překlad do češtiny:

Milovaný (Prija) Mistře (Sadguru) Svámi Káléšvaro, jsi nám Matkou (Máta), Otcem (Pita) i nejlepším přítelem (Bandhu). Dáváš nám (Pradájaka) skutečnou pravdu (Satja), správný úsudek (Dharma), nejhlubší mír (Šánty) a pravou lásku (Préma). S úctou a otevřeným srdcem se před Tebou znovu a znovu skláníme (Namó Namaha).

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet