IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Zážitky a zkušenosti studentů

Síla ohně…a kokosového ořechu!

Bettina Jakob
Bettina Jakob

Po několika letech jsem znovu navázala kontakt se svou sestrou, která žije ve Švýcarsku. A protože máme co dohánět, často si telefonujeme. Vyprávím jí samozřejmě i o svém učiteli a mistru Svámim Káléšvarovi 1) a o tom, že pravidelně pořádáme ohňové púdži, pracujeme s lidmi a věnujeme se sévě 2). Jednou se mě zeptala, jestli bych za ni mohla u ohňové púdži rozbít kokosový ořech 3), protože není spokojená se svou životní situací. V práci zažívala spoustu stresu a nevěděla, co by mohla udělat proto, aby se jí opět začalo dařit. Zeptala jsem se jí, jaké by v tom případě bylo její přání. Odpověděla: „Štěstí a spokojenost.” Přání mi připadalo příliš obecné a nedovedla jsem si představit, jakou změnu by mohl takto formulovaný záměr způsobit. Vycházel však z jejího srdce a z toho nejhlubšího přesvědčení.

Během příští púdži jsem tedy rozbila kokosový ořech i za ni a její přání. Zatím co jsme v Lorschi prováděli púdžu, seděla má sestra doma ve Švýčarsku před zapálenou svíčkou a myslela na nás - na ohňovou púdžu a na své přání.

O čtrnáct dní později jsme si znovu telefonovaly. Doslova přetékala štěstím. Její zaměstnavatel jí nabídl nové místo a ona se rozhodla ho přijmout… A teď je opravdu šťastná, protože tato pozice jí sedí mnohem lépe. Konečně našla to, co si vždy přála. A také v jejím vztahu všechno skvěle klape. Zněla vážně šťastně. Bylo skvělé to slyšet.

Nějakou chvíli trvalo, než nám došlo, že tím, co splnilo její přání, byla ohňová púdža. Jsem ráda, že jsem to mohla zažít!

Bettina Jakob
www.holundergarten.com

Bettina je umělkyně. Ohniště pro púdži zdobí s velkou láskou a smyslem pro detail a zdá se, že její inspirace je nevyčerpatelná… Je to skutečná radost!
Bettina je umělkyně. Ohniště pro púdži zdobí s velkou láskou a smyslem pro detail a zdá se, že její inspirace je nevyčerpatelná… Je to skutečná radost!

Vysvětlivky

1) Dr. Šrí Káléšvara je moderní duchovní mistr v linii Širdi Sáí Báby, Ježíše Krista, Rámakrišny Paramahamsy a Ramany Maharšiho. 15. 3. 2012 opustil své fyzické tělo a vstoupil do stavu mahásamádhi. Na základě tisíce let starých indických knih z palmových listů vyučoval duchovní procesy a techniky, které praktikoval a používal například Ježíš a další světci. Je známý i díky mnoha humanitárním projektům v jižní Indii. Více o Šrí Káléšvarovi…

2) Séva Pojem séva může být obecně chápán jako nesobecká, nezištná služba. Séva hraje na duchovní cestě velmi zásadní roli. Když sloužíme, když pomáháme, aniž bychom očekávali, že za svou službu něco dostaneme, aniž bychom chtěli dosáhnout výměny, máme z toho velký duchovní prospěch. Na tomto místě můžeme zdůraznit tzv. gurusévu - nezištnou službu duchovnímu učiteli nebo jeho dílu. Pokud se nám opravdu podaří vykonávat sévu bez očekávání protislužby, může k nám přijít to nejdůležitější - zkušenost s duchovním vedením skrze mistra, hlubokou meditaci a hluboké spojení skrze srdce a nakonec i zkušenost s Boží energií.

3) Kokosový ořech Kokosový ořech. Vnitřek kokosového ořechu je stejně čistý jako lůno – jako vakuum – je chráněn před všemi iluzemi. Nabitím kokosového ořechu naším sankalpam (záměrem) a jeho následným rozbitím dáváme svému záměru sílu, aby se jakožto čistý tvořivý impulz velmi silně rozvinul. Rozbití kokosového ořechu představuje posvátný okamžik, kdy své sankalpam, své hluboké přání vysíláme do Stvoření. Symbolizuje také rozbití tvrdé skořápky našeho ega, díky čemuž se ve světě může manifestovat Božství a začít proudit nektar. Rozbití kokosového ořechu je tedy posvátným okamžikem, kdy své sankalpam předáváme Stvoření. Tento proces je třeba provést s jasností a soustředěností - jako meditaci. Vhodnou situací je například ohňová púdža.

Ohňové púdži pro mír a léčení

Nebylo by úžasné, kdyby v každém městě existovala možnost zúčastnit se silné ohňové púdži, kde by se lidé mohli zbavit stresu, načerpat energii, nabít svou duši hlubokým tichem a mírem a společně vyslat do světa silné vibrace pro pozvednutí vědomí?

To je naše vize. Vytvořme v Evropě a po celém světě silnou síť ohňových púdží, která pomocí míru a lásky obepne a transformuje svět!

Mysleme globálně - jednejme lokálně!

Líbil se Vám tento článek?

Pak klikněte na tlačítko „Sledovat” a budete e-mailem dostávat upozornění na všechny nově publikované články na tomto blogu. Tlačítko „Sledovat” naleznete vpravo nahoře.

Jaké jsou Vaše zážitky?

Srdečně Vás zveme ke sdílení Vašich zážitků a zkušeností:

  • osobní zkušenosti se Šrí Káléšvarou
  • zážitky s energií Šrí Káléšvary po jeho samádhi
  • „nadpřirozené“ zážitky a zázraky
  • osobní rozvoj: rozpoznávání a zvládání svých bloků
  • zážitky z léčení
  • zážitky z meditací a vize
  • implementování technik v každodenním životě
  • zážitek daršanu
  • a další…

Doporučujeme sdílet jen zážitky, které máte vstřebané, zpracované a integrované.

Své články (text a případné fotografie) zasílejte na: info@kaleshwar.cz

Aby mohla být provedena jagja, posadí se pět nebo šest kněží (púdžariú) kolem ohně a pročišťují jej (skrze své modlitby). Za použití védských manter (modliteb) posílají problémy člověka, pro kterého je jagja pořádána, do ohně, aby byly omyty, pročištěny a spáleny.

Šrí Káléšvara

Další články ZDE

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet