IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Šťastný Den gurua - výroky Šrí Káléšvary

Dnes vypadáte skvěle, jste zdraví, krásní, máte spoustu energie a inspirace - to není trvalé. Trvalé je, když celou dobu myslíte na štěstí druhých. Když toužíte po tom, aby byl někdo druhý šťastný, tak se vás bloky, které ve vás vězí, nemohou dotknout. Je to nejsilnější lék.

Vždy když myslíte na štěstí druhých, jste za iluzemi. I když kolem vás iluze zasahují, nechte je, ať to dělají. Vy následujte jen tento princip - myslet na štěstí druhých. Tento koncept pro vaši cestu stačí. Není to zas tak snadné, ale můžete to trénovat. Musíte tak nastavit celý svůj systém mysli.” - Šrí Káléšvara

Šrí Káléšvara

NOVINKY Z BÁBOVY PROSTŘENÉ TABULE

Naše účast na potravinové sbírce

Tým Bábovy prostřené tabule Brno se tuto sobotu aktivně zapojil do letošního ročníku potravinové sbírky pořádané Potravinovou bankou. Během necelých tří hodin jsme vybrali celkem 350 kg potravin a 7 kg základních hygienických potřeb, které budou z části použity v rámci pravidelného nedělního vaření a z části rozděleny mezi další charitativní organizace. 

Účast na sbírce a interakci s lidmi jsme si ohromně užili, což nejkrásněji vystihnou slova zúčastněných:

„Bylo fascinující, jak moc byli lidé této akci otevření. Spousta z nich přišla cíleně. Ochota pomoci šla napříč všemi věkovými skupinami. Ta sounáležitost byla úžasná. Strávily jsme v obchodním centru 3 hodiny. Bylo to hodně akční a myslela jsem, že budu vyčerpaná. Opak byl ale pravdou. Akce, které mají smysl a jasný záměr jsou naprosto nabíjející. Z energie, kterou jsem nasála, ještě stále čerpám. Rozhodně stojí za to být přitom.” - Jiřina

„V sobotu 21.11. jsem se jako dobrovolník zúčastnila akce Daruj potraviny. Byla jsem překvapená, jak pozitivně lidé reagovali. Spousta z nich už o akci věděla, jen potřebovali vědět, kam potraviny odevzdat:) Bylo to milé a naplnilo mě to spokojeností. Opět mě to potvrdilo to, že dobro tvoří dobro. Díky za to!” - Radka

Víc srdce otvírající bylo snad jen pozorovat s jakou láskou a nasazením celý tým pracoval.

Life is short - make it sweet!

„Život je krátký - učiňte ho sladkým.” Tak zní jeden ze Šrí Káléšvarových oblíbených citátů. Pomozte nám ho realizovat.

Mezi nasbíranými potravinami výrazně vynikají suroviny pro přípravu domácích buchet, které jsou neoddělitelnou a vysoce oblíbenou součástí připravovaného nedělního menu. Máte-li chuť, přijďte si do Káléšvarova centra po domluvě vyzvednout balíček surovin, který můžete doma proměnit ve sladký dárek pro lidi v nouzi. Ten nám můžete před nejbližším nedělním výdejem předat a sladkost, kterou tím vytvoříte, se k vám bez pochyby vrátí zpět.

Jak dál mohu pomoci?

Daruj teplo a radost

Teploty den za dnem klesají a venku je čím dál méně přívětivěji - zejména pokud vás nečeká teplý domov, do kterého se můžete kdykoli vrátit. Letošní rok je pro lidi v nouzi náročnější než dřív, protože globální krize bohužel nejsilněji zasahují ty nejslabší. Nechcete-li letos s dárky čekat na Vánoce, můžete již nyní darovat něco z následujících věcí:

  • rukavice, šály, čepice
  • teplé ponožky
  • svetry a zimní bundy
  • teplé i normální spodní prádlo
  • zimní boty (nejčastěji jsou poptávány pánské boty velikosti 9-9,5)
  • batohy, stany, deky, spácáky
  • roušky (sice zas tolik nezahřejí, ale pro lidi bez domova jsou celodenní nezbytností)
  • základní hygienické potřeby (mýdlo, kartáčky na zuby, pasty, ručníky, krémy na ruce atd…)

Nošené věci v dobrém stavu jsou ok. Darované věci můžete poslat na adresu Káléšvarovo centrum Brno, Ludmily Konečné 8, Brno 639 00 nebo je na stejné místo po domluvě přinést.

Kromě toho nám pomohou i zavařovací sklenice s víčky ( ideálně s objemem 0,7l), kterých každý týden spotřebujeme cca 50 ks.

Potkejme se nad hrncem

Očistit, nakrájet a dopravit do hrnce zeleninu na 150 porcí polévky by sama zvládla možná jen Božská Matka se svýma osmi rukama a se svou zázračnou silou - my však preferujeme tvou pomoc a radost ze společné dobré práce.

Dodržování všech potřebných hygienických a bezpečnostních opatření je pro nás samozřejmostí a záleží jen na tobě, zda se poté zúčastníš i výdeje v terénu.

Podpořte projekt finančně

Náklady na vaření a výdej jídla činí cca 1900 Kč na týden. Vzhledem k omezené možnosti konání seminářů a dalších akcí v centru, které byly výrazným zdrojem financování tohoto projektu, uvítáme jakékoli finanční příspěvky.

Bližší informace o všech formách pomoci ráda poskytne koordinátorka Bábovy prostřené tabule: Jiřina Pokorná, snami@email.cz, 732 588 352.

VÍCE O BÁBOVĚ PROSTŘENÉ TABULI ZDE

PŘEDCHOZÍ CITÁTY KE DNI GURUA

  • Všechny dosavadní citáty ke dni gurua naleznete ZDE

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet