IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Šťastný Den gurua - výroky Šrí Káléšvary

Upřímnost, tvrdá práce a trpělivost a praktikování - všichni, kdo mají tyto tři věci, to vyhrají. Zcela určitě! Vyhrají v duchovním království, vyhrají v duchovnosti. Není to v mé kapse, není to v ničí kapse. Jen Mahámája - Božská Matka - ona musí rozhodnout, jestli to dá nebo ne. I když odvádíte neuvěřitelně tvrdou práci, někdy je velmi milující a někdy je na vás trošku tvrdší. Drží to. Ten krátký čas, kdy to drží, může trvat mnoho let. S Rámakrišnou Paramahamsou to tak dělala téměř 14 roků. Mohla to dát kdykoli během jeho meditace. Mohla to dát okamžitě. Držela to, čtrnáct let mu to nedala. On však nikdy neztratil svou trpělivost a víru a nikdy nepřestal se svou praxí. Pokračoval, pokračoval a pokračoval… a nakonec to vyhrál.”

Šrí Káléšvara

Video se Šrí Káléšvarou (v angličtině)

– RÁMAKRIŠNOVA TOUHA PO BOŽSKÉ MATCE

Podívejte se na video, ve kterém Šrí Káléšvara sdílí Rámakrišnův příběh:

Šrí Káléšvara vypráví o Šrí Rámakrišnovi a jeho vztahu k bhajraví mátě, která ho provázela jeho procesem a připravovala ho na daršan Božské Matky.

Na tomto příkladě upozorňuje na různé aspekty, které mohou duchovně hledajícího inspirovat k tomu, aby následoval touhu své duše:

  • Božská Matky miluje a chrání celé Stvoření. Nesejde na tom, kdo jste a co děláte. Boží láska je zde pro každého.
  • Duchovní přání zrají v srdci. Všechno potřebuje svůj čas.
  • Pokud je ve vašem srdci hluboká touha vidět Božskou Matku - mít její daršan - najde se konkrétní cesta, jak toho dosáhnout.
  • K Božské Matce je třeba jít krok za krokem.
  • Když nějaká cesta osloví vaše srdce, je moudré v ní vytrvale pokračovat a neměnit svou cestu a duchovní praxi hned, jak vyprchá počáteční euforie nebo když se okamžitě nedostaví výsledky. Zkoušky jsou součástí cesty, které mají potenciál posílit naše odhodlání.
  • Chvíle odevzdání jsou chvíle milosti.

K shlédnutí ZDE

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet