IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Šťastný Den gurua - výroky Šrí Káléšvary

Šrí Káléšvarova Guruday Message z 10. 3. 2011

Mé milé božské duše, vložte svůj proces, proces nesmrtelného osvícení do mých rukou. Půjdu s vámi do jakékoli krajnosti a budu s vámi až dokud nedosáhnete úspěchu. Dávám vám na to v tento šivarátriový den své slovo. Na oplátku od vás jako opravdu dobrou guru dakšínu očekávám (následující): Vždy pomáhejte, nikdy nezraňujte! Snažte se vytvářet mír. A dělejte všechno co můžete, abyste pomáhali lidem kolem sebe, kteří trpí jakoukoli bolestí. Neignorujte to! Neignorujte to!

Když vaše srdce není dobré, ale zkažené a vy dál provádíte stovky, tisíce hóm, nic vám to nepřinese. Nebudete z toho mít žádný užitek. Nejprve musíte být čistí. Čistota. Když k vám domů přijde velmi hladový host nebo se před vámi objeví žebrák a vy mu s láskou dáte kousek chleba, je to stejné jako, když mu dáte úžasně lahodné jídlo. Když dáváte se zavřeným a bolestným srdcem, jste ve všech ohledech naprosto rozmazlení a servírujete mu něco bez pocitu štěstí, pak se to nepočítá. Když dáte Bábovi s čistým otevřeným srdcem a láskou jednu květinu, jen jednu květinu, počítá se to. Ale když dáte se zavřeným srdcem deset tisíc květin: „Ach můj Bože, dávám Bábovi tolik květin” nebo: „Dal jsem na Bábův abhišék 2 000 litrů mléka”, pak je to nepodstatné. Koho to zajímá?

A další věc : Vyhrajte alespoň jednoho dobrého přítele. Možná máte spoustu strachu. Vím, že každý má svůj stínový osobní život. Zároveň můžete velmi snadno identifikovat člověka, který vám opravdu rozumí. Najděte ho! Najděte ho! Takoví lidé jsou s vámi děj se co děj. Chtějí vás podpořit, ví jak s vámi zacházet a jak se o vás starat za jakýchkoli okolností - ve šťastným časech, v náročných časech. Ano, jsou s vámi. Vždy když je v rybníce hodně vody, přijde tam hodně žab. Ale když se voda vypaří — už žádné žáby. A stejně tak odejdou přátelé, sousedé a příbuzní. Když už v životě nic nemáte, když jste opravdu v problémech, budou stát za vámi. To je ten správný člověk. To je člověk, na kterého se můžete spolehnout. „Ano, jsem s vámi. Neboj se. Pojďme. Pojďme. Půjdu s tebou. Budu s tebou. Ano, děj se co děj.” Ne jen slovy, musíte to vidět i na jeho činech. To je důležité. To je způsob jak to otestovat. Tak si to můžete ověřit. Kolik máte v životě přátel? Opravdových přátel. Opravdových přátelství. Když nemáte skutečné přátele, skutečné přátelství, jak svůj život povedete?

Otevřete své srdce těm, kteří jsou kolem vás a budu s vámi. Toto požehnání guruparampara vás najde kdekoli na planetě.

Má láska je s vámi navěky věků,
Váš Svámi

PŘEDCHOZÍ CITÁTY KE DNI GURUA

  • Všechny dosavadní citáty ke dni gurua naleznete ZDE

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet