IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Šťastný Den gurua - výroky Šrí Káléšvary

Je velmi důležité, abyste dělali hodně lidí kolem sebe šťastnými. To je nakonec Ježíšovo poselství: Tak moc, jak můžete, dělejte lidi kolem sebe šťastnými. Kvůli tomu nemusíte být člověkem zázračných sil, který demonstruje zázraky. Kolik nevidomých Ježíš uzdravil? To je v pořádku. Pochopil mechanismus, ale pak udělal krok zpět - k pravé lásce. Co zde musíme pochopit: Jde o pravou lásku a o to mít odpouštějící povahu.

Každý měsíc byste měli pozvednout minimálně deset až patnáct lidí - místo toho abyste je komentovali a šířili o nich zbytečné fámy. Nemáte ani tušení, jak moc do sebe tímto chováním nasáváte negativitu. Když něco není pravda, když to nevíte, nemáte žádné právo to komentovat! Když to nevíte a někdo jiný to tvrdí, poslechněte si to a pak to pusťte. Když je to něco dobrého, přijměte to. Když je to špatný komentář, nechte to okamžitě být a přímo tomu člověku řekněte: „V budoucnu mi už tyto věci nevyprávěj. Říkej mi jen pozitivní věci.” Snažte se být pozitivní. Nezasekněte se v iluzích pomluv, kdy jich vytváříte čím dál víc a obviňujete druhé. Je to opravdu bolestivé. Pustíte do světa jen malou pomluvu a ta se pak rozšíří k devíti, desíti nebo dokonce stovce lidí. Jak daleko to má zajít?

Doporučuji vám chodit o sobotách nebo o nedělích do domova pro seniory nebo do nemocnice - na nějaké takové místo. I když jste velmi zaměstnaní, darujte jednu nebo dvě hodiny svého času. Když máte sto dolarů, věnujte pět až deset dolarů na jídlo. Chápete, co říkám? Je dobré se starat. Když se opravdu postaráte o hladového člověka, když mu dáte jídlo, on pak ve svém srdci cítí: „Děkuji. Bůh ti žehnej.” To potřebujete. Pro zraněného člověk nemusíte udělat nic jiného, než se k němu posadit a naslouchat mu. Vím, že jste unavení, vyčerpaní, ale naslouchejte. Sdílejte s ním svůj čas. Když se staráte, musíte sdílet. Je to velké požehnání. V nemocnicích je tolik pacientů. Jděte tam prosím každou neděli a postarejte se o ně. Jakmile si zvyknou vás vídat - po dvou, třech týdnech - budou na vás čtvrtý týden už čekat: „Hej, kdy zas přijdeš?” Těší se, že jim přinesete květiny a nějaké ovoce. Jsou tak dojatí. To potřebujete. Je to nezbytné.”

Šrí Káléšvara, Poselství ke dni gurua z 21. 8. 2004

PŘEDCHOZÍ CITÁTY KE DNI GURUA

  • Všechny dosavadní citáty ke dni gurua naleznete ZDE

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet