IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Novinky

Srdečně Vás zveme k štědrovečerní půlnoční meditaci! V tichu svaté noci si dopřejeme čas na spojení s naším mistrem a obzvláště pak s Ježíšem a Marií. Čas k tomu, abychom mohli pocítit Boží požehnání.

Využijme tuto meditaci k tomu, abychom vnitřně poděkovali všem důležitým lidem svého života. Všem, kteří nás jím provází a podporují nás. Přitáhněme během ní božské požehnání pro všechno, co nás v roce 2015 čeká - nás osobně i lidstvo jako celek.

“Tichá noc” :: Vánoční meditace

Úvodní a závěrečné mantry PDF-ke stažení zde
Úvodní a závěrečné mantry PDF-ke stažení zde

Instrukce pro štědrovečerní půlnoční meditaci:

  • O půlnoci 24. 12. zapalte svíčku a zazpívejte úvodní mantry.

  • Meditujte hodinu s následující mantrou:

Osobní mantra
+ kšíram kšíram amruta kšíram áváham

(Pokud osobní mantru, pocházející z výběru osobních manter od Šrí Káléšvary nemáte, stačí když budete meditovat se Svámiho osobním mantrou - Kšíram kšíram amruta…)

  • Nakonec si dopřejte několik minut, během kterých poděkujete svým rodičům a všem svým blízkým, kteří jsou zde pro vás a podporují vás.

  • Meditaci zakončete závěrečnou mantrou.

Pokud k tomu na Štědrý den nebudete mít prostor, můžete tuto meditaci provést během následujících dvou svátečních dní.

AUDIO NAHRÁVKY MANTER

Chcete-li si mantry poslechnout, přihlaste se na svůj uživatelský účet. Pokud ještě žádný nemáte, můžete si jej založit ZDE.

MANTRA PRO SPOLEČNOU MEDITACI

ÚVODNÍ A ZÁVĚREČNÉ MANTRY

Úvodní mantry odříkáváme před každou meditací v následujícím pořadí, každou z nich třikrát:

GURU MANTRA

GANÉŠOVA MANTRA

GÁJATRÍ MANTRA

ZÁVĚREČNÁ MANTRA

Rozvíjení naší dharmy a posilování společenství

Šrí Káléšvarova dharma má mnoho rozměrů a proto existuje celá řada projektů a oblastí, které pro svůj rozvoj, potřebují pravidelnou podporu - např. překlady Svámiho učení do různých evropských jazyků včetně češtiny, Bábova prostřená tabule v Brně atd.

Proto, aby se naše dharma v Evropě mohla nadále rozvíjet a vzkvétat, je rozhodující stabilní proud malých, avšak pravidelných příspěvků, díky kterým budeme moci pokračovat v budování stabilního základu pro uskutečnění naší vize.

Podrobný přehled těchto projektů a oblastí naleznete ZDE.

Hurá k hrncům

V Indii je na rozdíl od našich krajů zvykem, že během narozeninových oslav dává dárek oslavenec. Stejně tak to dělával i Svámi, který o svých narozeninách pokaždé organizoval velké dobročinné akce. V následujícím roce bude tato tradice opět oživena a o jeho narozeninách bude v Penukondě vybudován velký lékařský tábor.

  • Nejnovější slideshow z fotografií z projektu můžete shlédnout ZDE

  • Příběh Bábovy tabule si můžete poslechnout ZDE

Pojďme i my oslavit jeho narozeniny ve stejném duchu. Inspirováni Bábovou prostřenou tabulí v Brně bychom se chtěli s Vámi v myšlenkách i skutcích spojit, chopit se vařečky a připravit pro lidi bez domova na našich ulicích polévku, kterou silně nabijeme bhadžany, mantrami a především svou láskou. Cítíte se tímto plánem inspirováni a rádi byste ho sami a nebo se skupinou stejně naladěných přátel realizovali? Pak to prostě udělejte! Budete-li chtít, můžete se s námi spojit a poslat nám fotografie z Vašeho vaření na info@kaleshwar.cz.

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet