IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Novinky

Kdykoli se chcete spojit s nějakou duší, nehraje žádnou roli, kde jste - Bábá vás zná. On vás zná. Bábá vás zná. Vy ho znát nemusíte, ale on vás zná. Abyste ho poznali, potřebujete čas. Pro něj je to však snadné. V tom spočívá velikost avatárů. V tom spočívá velikost duchovních světců - znají Jednotu a poznají, kde jste, kdo jste, co děláte, co je váš problém, co potřebujete a kdy je správný čas vám to dát.

Všechny duše ve vesmíru se z celého srdce, z celé své duše modlí k tomuto Brahmovu vědomí, k tomuto Božskému světlu, k této energii, kterou on jakožto božská osoba vyzařuje. On tuto energii prostě přijímá a aniž by si toho byl vědom, tato energie skrze jeho Brahmovo vědomí začne proudit k té duši - aby jí pomohla, aby ji pozvedla.

Šrí Káléšvara

Přejeme Vám krásnou gurupurnimu!

Světci se nachází ve stavu bytí v Jednotě, ve stavu neustálého zažívání Reality. Tento stav zcela přesahuje vědění v intelektuálním slova smyslu a dokonce i zkušenost. Je to čistá přítomnost.

Přesto k tomu, abychom se na tento stav rozvzpomněli, potřebujeme zkušenost. V přítomnosti světce si vzpomínáme na naši pravou podstatu. Skrze vědomé napojení se na energii mistrovy duše můžeme sami své vědomí krok za krokem pozvedat k vědomí Jednoty - „Aham Brahmasmi”.

Šrí Káléšvara nám dal do rukou nástroje, díky kterým můžeme jít touto cestou. Skrze oddanost mistrovi, odhodlání a duchovní praxi pozvedáváme své duše k tomu, aby byly schopny naplnit své předurčení na tomto světě.

Spojme se tedy na gurupurnimu ve společné meditaci a s vděčností a láskou ke svému mistrovi Šrí Káléšvarovi společně požádejme o naplnění nejhlubších přání našich duší - a mějme přitom v srdcích hlubokou důvěru v to, že on zná naše přání již dlouho před námi.

Džej guru!

Gurupurnimová meditace

Noc z úterý 19.07. na středu 20.07.2016
od 23.00 do 1.00

Přečtěte si, prosím, pozorně následující instrukce, abyste dokázali odhadnout, kolik času budete potřebovat na přípravu a mohli tak spolu s námi začít ve 23:00 meditovat:

Příprava

  • Před meditací si dopřejte sprchu nebo koupel ve vaně a oblečte si čisté, po praní nenošené oblečení, pokud možno světlé barvy.

  • Zapalte na svém oltáři svíčku a vonnou tyčinku. Můžete-li, věnujte Svámimu růži.

Meditace od 23:00 do 1:00

    • Ve 23:00 zazpívejte úvodní mantry a začnete s následující meditací:

Osobní mantra
+ Óm kšíram kšíram amruta kšíram áváham (Šrí Káléšvarova osobní mantra)

Nemáte-li osobní mantru, můžete meditovat pouze se Svámiho osobní mantrou. Další možnost je meditovat pouze se svou osobní mantrou.

  • V 1.00 zakončete svou meditaci závěrečnou mantrou.

Všeobecná díkša

  • 24 hodin před a po vrcholu úplňku (20. 7., 0:56) se vyvarujte jakékoli výměny tělních tekutin (milování, sliny, sdílení jídla atd.)
  • Dbejte na své stravování. Během všech tří úplňkových dní se pokuste jíst vegetariánskou stravu (minimálně se vyhněte vepřovému a hovězímu masu ). Snažte se stravovat co nejvíc sattvicky (čistě).

Vztah mistra a studenta je nesmrtelný

Guru a šišja, mistr a student, jsou jako květina a vůně. Musíte však rozpoznat, kdo je květina a kdo vůně. Když zjistíte, odkud ta vůně přichází, je hotovo.

Šrí Káléšvara

Vztah mezi guruem a jeho žákem - mezi tím, kdo odstraňuje temnotu a tím, kdo touží po světle - nelze popsat běžnými slovy. Pojďme si tedy jeho krásu připomenout pomocí písně a z fotografií, kterými je provázena, nasát mistrovu lásku k jeho studentům - lásku, která přesahuje vše pomíjivé, která přesahuje všechny iluze.

Liquid error: internal

Text bhadžanu:

Sadguru Prija Sadguru Prija Máta Pita Bandhu Sáí Káléšvar
Satja Pradájaka Šrí Káléšvar
Dharma Pradájaka Šrí Káléšvar
Šánty Pradájaka Šrí Káléšvar
Préma Pradájaka Šrí Káléšvar
Namó Namaha Namó Namaha

Překlad do češtiny:

Milovaný (Prija) Mistře (Sadguru) Svámi Káléšvaro, jsi nám Matkou (Máta), Otcem (Pita) i nejlepším přítelem (Bandhu). Dáváš nám (Pradájaka) skutečnou pravdu (Satja), správný úsudek (Dharma), nejhlubší mír (Šánty) a pravou lásku (Préma). S úctou a otevřeným srdcem se před Tebou znovu a znovu skláníme (Namó Namaha).

Gurupurnimová dálková transmise: Nejvyšší požehnání pro váš duchovní proces

Hlavní den gurupurnimy je mimořádně silným časem, kdy se student a praktikující šakti kanálů může obrátit na linii mistrů a z milosti Božské Matky požádat mistry o naplnění nejhlubších přání své duše. Tato dálková energetická transmise je určena všem, kteří touží po podporující energii pro svá duchovní přání a cíle. Kromě transmise je možné získat i speciálně požehnané silové předměty v podobě lotosové mály!

Informace a přihlášení pro transmisi ZDE.

Informace a přihlášení pro transmisi plus silový předmět ZDE.

Z archivu: Cesta lásky

„Krišnovo hlavní poselství v Bhagavad Gítě zní: ‘Odevzdejte se Bohu. Dělejte svou dharmu.’ Mým poselstvím je naprosté odevzdání Bohu. Naprosté odevzdání Bohu, ať už vám do života dává cokoli.” -Šrí Káléšvara

Čtení z Bhagavad Gíty - klasického indického textu: Nechme se okouzlit láskou, oddaností a pravdou, která zde našla své nesmrtelné vyjádření. Více zde….

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet