IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Novinky

V tom je velikost avatárů. V tom je velikost duchovních světců: Znají jednotu a vědí, kde jste, kdo jste, co děláte, co je váš problém, co potřebujete a kdy je ten pravý čas dát vám to.

Všechny duše ve vesmíru se z celého srdce, celou svou duší modlí k tomuto Brahmovu vědomí, k tomuto božskému světlu, k této energii, která vyzařuje z božské osoby. Ze všech 365 dní v roce je gurupurnima velmi, velmi mimořádným dnem pro získání mistrova požehnání. V tento čas nemá iluze šanci udeřit.

Šrí Káléšvara

Šťastnou gurupurnimu!

Stav bytí skutečných mistrů a sadguruů je sat-čit-ánanda, vědomí a jednota - neustálé zakoušení Reality. Tento stav zcela přesahuje vědění v intelektuálním slova smyslu a dokonce i zkušenost. Je to čistá přítomnost.

K tomu, abychom se na tento stav rozvzpomněli, však potřebujeme určitou zkušenost. Přítomnost mistra nám pomáhá vzpomenout si na naši pravou podstatu. A skrze vědomé napojení na energii mistrovy duše můžeme sami své vědomí krok za krokem pozvedat k vědomí Jednoty - „Aham Brahmasmi”.

Oddanost mistrovi, odhodlání a naše duchovní praxe pozvedá naše duše k tomu, aby byly schopny naplnit své předurčení na tomto světě.

Spojme se tedy na gurupurnimu ve společné meditaci. Poděkujme našemu mistrovi Šrí Káléšvarovi za jeho přítomnost v našich životech a společně požádejme o naplnění nejhlubších přání našich duší - a mějme přitom v srdcích hlubokou důvěru v to, že on naše přání zná již dlouho před námi.

Džej guru!

Gurupurnimová meditace

Noc ze soboty 8. 7. na neděli 9. 7. 2017
23:00 až 1:00

Přečtěte si prosím pozorně následující instrukce, abyste dokázali odhadnout, kolik času budete potřebovat na přípravu a mohli tak spolu s námi začít ve 23:00 meditovat:

Příprava

  • Před meditací si dopřejte sprchu nebo koupel ve vaně a oblečte si čisté, po praní nenošené oblečení, pokud možno světlé barvy.
  • Zapalte na svém oltáři svíčku a vonnou tyčinku. Můžete-li, věnujte Svámimu růži.

Meditace od 23:00 do 1:00

  • Ve 23:00 zazpívejte úvodní mantry a začnete s následující meditací:

Osobní mantra
+ Óm kšíram kšíram amruta kšíram áváham (Šrí Káléšvarova osobní mantra)

Nemáte-li osobní mantru, můžete meditovat pouze se Svámiho osobní mantrou. Další možnost je meditovat pouze se svou osobní mantrou.

  • V 1:00 zakončete svou meditaci závěrečnou mantrou.
  • Kdykoli, kdy budete cítit, že je pro vás ten správný čas, vyšlete do vesmíru nejhlubší přání své duše. Chcete-li, můžete při tom rozbít kokosový ořech, čímž svému sankalpam dáte větší sílu.
  • Neděli 9. 7. 2017 prožijte pokud možno v tichu v přírodě a věnujte se vnitřnímu dialogu s Božstvím.

Obecná díkša

  • 24 hodin před a po vrcholu úplňku (9. 7. 2017, 6:06) se vyvarujte jakékoli výměny tělních tekutin (milování, sliny, sdílení jídla atd.)
  • Dbejte na své stravování. Během všech tří úplňkových dní se pokuste jíst vegetariánskou stravu. Snažte se stravovat co nejvíc sattvicky (čistě).

Vztah mezi mistrem a studentem je nesmrtelný

Bábá řekl: „Když jdeš přede mnou, zcela určitě půjdeš svou cestou. Nebudeš se moct dívat na mě. Musíš jít po mém boku, stále mne pozorovat. Nikdy to neztrať, žádný okamžik ve svém životě. V žádném životě. Nikdy to neztrať. Kráčej po mém boku. Bok po boku. Nechoď za mnou, nechoď přede mnou.”

Šrí Káléšvara

Krásu vztahu mezi Šrí Káléšvarou a jeho mistrem Širdi Sáí Bábou lze jen těžko popsat slovy. Šrí Káléšvarova vlastní vyprávění o jeho setkáních s jeho mistrem nám však umožňují tuto sladkost a intenzitu jejich spojení ochutnat.

Jeden z těchto příběhů si zde můžete poslechnout ve formě audio-čtení ze Šrí Káléšvarovy knihy „Širdi Sáí Bábá - Univerzální mistr”.

Knihu lze OBJEDNAT ZDE.

Čtení ze
Šrí Káléšvarovy knihy

Mluvené slovo: Barbara Překlad: Hana

Hudba:
„Faith & Love” s laskavým svolením Náda bindu (Falk a Sabína).

(Audio nahrávka ke stažení ZDE - pro stažení stiskněte během poslechu pravé tlačítko myši a pak zvolte možnost „Uložit jako”) - pouze pro účastníky a pro osobní použití - předávání a rozmnožování jen s písemným svolením.

Gurupurnimové ohňové púdži

Na gurupurnimu - úplněk gurua - se na různých místech po celém světě pořádají ohňové púdži.

Pozvání na ohňové púdži ve vašem okolí naleznete ZDE.

Gurupurnimová dálková transmise: Nejvyšší požehnání pro váš duchovní proces

Hlavní den gurupurnimy je mimořádně silný čas, kdy se student a praktikující šakti kanálů může obrátit na linii mistrů a z milosti Božské Matky požádat mistry o naplnění nejhlubších přání své duše. Tato dálková energetická transmise je určena všem, kteří touží po podporující energii pro svá duchovní přání a cíle. Kromě transmise je možné získat i speciálně nabitý silový předmět v podobě murti (sošky božstva).

Informace a registrace ZDE.

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet