IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Novinky

Vždy pomáhejte. Nikdy neubližujte.

Šrí Káléšvarovo poselství ke dni gurua z 10. 3. 2011 (po programu Šivarátri 2011 v Penukondě, Indie)

Milé božské duše,

nechte svůj proces, proces nesmrtelného osvícení na mně. Půjdu s vámi kamkoli to bude třeba. Budu s vámi, dokud neuspějete. To je můj slib v den Šivarátri. Jako opravdu dobrou guru dakšínu od vás očekávám následující: Vždy pomáhejte. Nikdy neubližujte. Snažte se vytvářet mír. Dělejte vše, co je ve vašich silách, abyste pomáhali lidem ve svém okolí, kteří opravdu trpí a zažívají bolest. Neignorujte je! Neignorujte je.

Když nemáte dobré srdce, když je zkažené a vy nadále provádíte stovky a tisíce hóm, nic vám to nepřinese. Nebudete z toho mít užitek. Nejprve musíte být čistí. Čistota. Když do vašeho domu přijde hladový host nebo se před vámi objeví žebrák a vy mu s láskou dáte kousek chleba, vyrovná se to nesmírně lahodnému jídlu. Když dáváte se zavřeným a bolestivým srdcem, když jste zcela zkažení a dáváte mu něco bez pocitu štěstí, nepočítá se to. Když s čistou láskou vycházející z otevřeného srdce dáte Bábovi květinu - jednu jedinou květinu, počítá se to. Když však darujete deset tisíc květin a se zavřeným srdcem si říkáte: „Můj Bože, dávám Bábovi tolik květin” nebo „Dal jsem na Bábův abhišék 2000 litrů mléka”, nemá to žádný význam. Koho to zajímá?

Další věc je: získejte minimálně jednoho dobrého, opravdového přítele. Možná se hodně bojíte. Já vím, každý z vás má svůj osobní stínový život. Člověka, který vám opravdu rozumí, však můžete snadno rozpoznat. Najděte ho. Najděte ho! Takoví lidé jsou zde pro vás, ať se děje cokoli. Chtějí vás chránit, ví jak s vámi zacházet a jak se o vás postarat - za všech okolností, v dobrém i zlém. Ano, jsou zde pro vás. Když je v rybníce hodně vody, objeví se v něm hodně žab. Jakmile však voda vyschne, není tam už ani jedna. Stejné je to s přáteli, sousedy a příbuznými, kteří odchází. Když v životě nemáte nic a zažíváte problémy, budou při vás stát - to jsou ti praví lidé. Na takového člověka se můžete spolehnout. „Ano, jsem s tebou. Nedělej si starosti. Pojďme. Pojďme. Půjdu s tebou. Zůstanu po tvém boku. Za všech okolností.” Nejde o slova. Musí to být vidět na činech. To je důležité. To je způsob, jak to otestovat. To je způsob, jak to ověřit. Kolik přátel v životě máte? Opravdových přátel. Opravdových přátelství. Pokud nemáte opravdové přátele, opravdové přátelství, jak chcete vést svůj život?

Otevřete své srdce lidem kolem vás a já budu s vámi. Požehnání guruparampara vás najde, ať už budete na planetě kdekoli.

Má láska je s vámi navždy,

Váš Svámi

Láska v akci: Bábova prostřená tabule v Evropě

Šrí Káléšvarovi brněnští studenti už více než pět let každou neděli připravují oběd pro lidi bez domova. Od května 2015 jejich příklad následují studenti z Káléšvarovy skupiny Bergstrasse v Německu, kteří každý měsíc pravidelně vaří pro lidi bez domova v Bensheimu. Za tu dobu jsme se vzájemně dobře poznali a každý výdej jídla se stává malou slavností - v Brně i Bensheimu.

Slide show z fotografií z projektu Bábova prostřená tabule v Brně si můžete prohlédnou ZDE.

Pokud byste se do projektu rádi zapojili, kontaktujte nás prosím na info@kaleshwar.cz. Rádi vám zprostředkujeme kontakt s organizátory projektu. Bábovu prostřenou tabuli můžete podpořit i finančním příspěvkem.

Dar pro Bábovu prostřenou tabuli

Dar ve prospěch Bábovy prostřené tabule můžete učinit převodem na následující účet:

Sri Sai Kaleshwar e.V.
Číslo účtu: 2200399051
Kód banky: 2010
Banka: Fio banka, a.s., pobočka Joštova 4, Brno BIC/SWIFT: FIOBCZPPXXX IBAN: CZ6820100000002200399051
Účel platby: „Bábova tabule”

Dar učiněný převodem o výši minimálně 2% ze základu daně nebo 1000Kč je daňově odpočitatelný (v případě právnických osob 5% / 2000Kč). Nejsou zde žádné poplatky, a tak jde plná částka na podporu projektu.

Láska v akci: Přímá okamžitá pomoc lidem na útěku

Od začátku naší pomoci lidem na útěku proběhlo mnoho akcí. Řada lidí se nechala inspirovat Katrininou výzvou a pravidelně se v pomoci uprchlíkům angažují. Pokud byste se také rádi aktivně zapojili - sami nebo ve skupině - a uvítali byste naši podporu nebo byste chtěli sdílet své zkušenosti, ozvěte se Katrin. Mnozí studenti v Německu jsou do pomoci lidem na útěku už řadu měsíců aktivně zapojeni a rádi vás podpoří radou i skutkem.

Veškeré informace ZDE. (Stránka je zatím k dispozici pouze v německém jazyce.)

Sáí šakti meditace pro mír

Společně pro mír! Spojme svou meditační sílu, použijme své šakti kanály a přispějme tak k celosvětovému úsilí o mír. Čas společné meditace je každý den v 21:00. Srdečně Vás zveme, abyste se ke společné meditaci připojili, kdykoli Vám to Váš každodenní program dovolí.

Doporučení pro meditaci ZDE.

Ohňové púdži pro mír a léčení

Velmi účinným způsobem, jak vybudovat silnou pozitivní energii a vyslat naše společné sankalpam do Stvoření jsou ohňové púdži.

Na různých místech v Evropě probíhají pravidelné úplňkové ohňové púdži se záměrem přinést mír a léčení - pro nás samotné i pro svět jako celek. Tato práce je dnes důležitější, než kdykoli předtím, neboť výrazně přispívá k pozvednutí vědomí na planetě. A jedině z nové úrovně vědomí lze nacházet nová řešení problémů současné doby.

Pořádáte-li ohňové púdži, které byste rádi věnovali našemu společnému záměru, kontaktujte nás prosím na info@kaleshwar.cz. Rádi informace o Vámi pořádaných hómách zveřejníme.

  • Více o ohňových púdžách ZDE.
  • Ohňové púdži v ČR - březen až červen 2016 ZDE.
  • Zážitky a zkušenosti studentů: „Síla ohně…. a kokosového ořechu!” ZDE.

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet