IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Novinky

Svět se musí probudit! Naším posláním je vytvořit satju, dharmu, šánti a prému. Přinést tyto čtyři věci. To je cílem našeho života. Musíme (to dokázat). Jinak naše lidství a naše životy nemají smysl.

Šrí Káléšvara

Společně pro mír!

Sankalpam pro mír bylo velmi silně přítomno i při ohňové púdži u příležitosti Diválí (v německém Lorschi)...
Sankalpam pro mír bylo velmi silně přítomno i při ohňové púdži u příležitosti Diválí (v německém Lorschi)...

Spojme svou meditační sílu, použijme své šakti kanály a přispějme tak k celosvětovému úsilí o mír. Čas společné meditace je každý den v 21:00. Srdečně Vás zveme, abyste se ke společné meditaci připojili, kdykoli Vám to Váš každodenní program dovolí.

  • Najděte si pohodlné, energeticky čisté místo pro svou každodenní meditaci. Pokud chcete, můžete si zde vytvořit malý oltář s obrázky a sochami, které pro vás reprezentují Božství, s čerstvými květinami, vonnými tyčinkami, svíčkami atd.. Vaší fantazii a tvořivosti se meze nekladou.

  • Zapalte svíčku.

  • Odříkejte úvodní mantry a držte ve svém vědomí záměr „nechat svou meditační energii proudit k těm, kdo potřebují lásku, sílu a pomoc”. Své sankalpam můžete formulovat například takto: „Nechť je tato meditace silným nástrojem pro mír a léčení planety. Ať vibrace mé meditace dojdou ke všem, kdo potřebují léčení a mír.”

  • Meditujte minimálně 15 minut s jedním z níže uvedených kanálů. Abychom mohli svou energii skutečně silně propojit, navrhujeme společný začátek meditace ve 21:00. Pokud to Váš denní rozvrh nedovoluje, můžete meditovat v čase, který se Vám hodí lépe.

Doporučené šakti kanály:

  • Modlitba devíti šípů
  • Šakti Gájatrí mantra
  • Vaše osobní mantra

Vyberte si kanál, který jste již dříve praktikovali a máte s jeho energií zkušenosti.

Pokud žádnou z těchto manter neznáte, meditujete s mantrou Óm Nama Šivája.

  • Po meditaci zůstaňte ještě nějakou dobu v tichu. Pokud ve světě právě probíhá nějaká krizová situace, která se vašeho srdce obzvláště dotýká, soustřeďte se na ni a nechte energii vědomě plynout tímto směrem. Proste o to, aby se rozpustil strach v srdcích všech, kteří momentálně trpí.

  • Meditaci zakončete závěrečnou mantrou.

Ohňové púdži pro mír a léčení

Velmi účinným způsobem, jak vybudovat silnou pozitivní energii a vyslat naše společné sankalpam do Stvoření jsou ohňové púdži.

Již více než rok probíhají na různých místech v Evropě pravidelné úplňkové ohňové púdži se záměrem přinést mír a léčení - pro nás samotné i pro svět jako celek. Tato práce je dnes důležitější, než kdykoli předtím, neboť výrazně přispívá k pozvednutí vědomí na planetě. A jedině z nové úrovně vědomí lze nacházet nová řešení problémů současné doby.

Pořádáte-li ohňové púdži, které byste rádi věnovali našemu společnému záměru, kontaktujte nás prosím na info@kaleshwar.cz. Rádi informace o Vámi pořádaných hómách zveřejníme.

Pozvání na ohňové púdži v ČR naleznete ZDE.

Pomoc uprchlíkům: Plavčík pro Lesbos a mnoho dalšího…

Díky finančním darům shromážděným v německy mluvících zemích bylo možné zaplatit práci plavčíka na ostrově Lesbos, který zde nyní může pomáhat a zachraňovat z moře uprchlíky, kteří spadli přes palubu.

O dalších akcích, které bylo dosud možné realizovat, si můžete přečíst ZDE.

Co myslíte, že vám může přinést vnitřní mír? od Šrí Káléšvary

Co myslíte, že vám může přinést vnitřní mír? od Šrí Káléšvary - KE STAŽENÍ
Co myslíte, že vám může přinést vnitřní mír? od Šrí Káléšvary - KE STAŽENÍ

Svámi: Jak můžete získat vnitřní mír? …. Dejte mi prostě pár směrů. Jakým způsobem? Mám například žízeň. Mohu ji uhasit Coca-Colou, sklenicí vína, čistým mlékem, vodou nebo šťávou z cukrové třtiny. Na chvíli ji nějak dovedu utišit. Abyste dosáhli míru….co myslíte, že vám může přinést vnitřní mír? Je to velmi důležitá otázka…

Výňatek z Vánočního programu 22. 12. 2004 v Bábově chrámu, Penukonda Indie.

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet