IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!
Back to top

Novinky

LÁSKA V AKCI - Přímá pomoc lidem na útěku

Aktualizace 30. dubna 2016

Matky a děti na útěku...
Matky a děti na útěku...

Milí přátelé,

díky otevřeným srdcím Šrí Káléšvarových německy hovořících studentů a jejich podpoře ve formě peněz, oblečení i času a díky naší síti dobrovolníků, jsme dokázali přispět ke zlepšení situace lidí na útěku před válkou. Ze srdce DĚKUJEME za vaši pomoc a zapojení se do těchto aktivit.

Okruh lidí angažovaných v charitativní práci se stále rozrůstá a s tím roste i naše společná kapacita pomoci. Spojme se a na Den matek 8. května 2016 vyjádřeme svou lásku činem.

Chcete-li pomoci matkám a dětem na Chiosu v Řecku nebo udělat radost dětem na útěku, které se nachází v jednom ze sirotčinců v Turecku, kontaktujete mne prosím. Ráda Vám poskytnu bližší informace.

Děkuji,
Katrin Bihlmayer a Kruh pro dobročinnost

Nechte se inspirovat následujícími aktivitami a přidejte se!

Mléko pro děti

Mléko pro miminka na ostrově Chios, Řecko

V důsledku stresu a traumat z života na útěku i kvůli nedostatečné výživě, není řada žen schopná vytvářet mléko pro svá miminka. Můžeme využít kontakt, který máme na ostrově Chios v Řecku, a zaslat tam mléko v prášku a pomoci tak matkám nakrmit své děti.

Chcete-li pro ně připravit balíček, kontaktujte mne prosím. V případě potřeby se postaráme o poštovné.

Katrin Bihlmayer

Aktualizace ze 30. dubna 2016

Letní oblečení pro děti

Pošleme oblečení dětem do Turecka a vykouzleme tak úsměv na jejich tvářích!

Dětem na útěku žijícím v sirotčinci v Turecku přijde právě teď vhod letní oblečení.

Chcete-li pro ně připravit balíček, kontaktujte mne prosím. V případě potřeby se postaráme o poštovné.

Katrin Bihlmayer

Aktualizace ze 30. dubna 2016

Balíček pro radost

Dárkový balíček pro Yousefa

Yousefovi jsou dva roky. V srpnu 2015 byl během bombového útoku ve východním Damašku v Sýrii vážně zraněn. Během útoku ztratil matku a o pět let staršího bratra a byt jeho rodiny byl zcela zničen.

Yousef utrpěl popáleniny prvního a druhého stupně a málem zemřel. Jeho zranění jsou, jak můžete vidět na obrázku, hrozná a on je vážně traumatizovaný. Díky „Gofundme” - aktivity Rohana Carata, mohli Yousef a jeho rodina odcestovat do Turecka. Navzdory vážnosti jeho poranění se pozoruhodně dobře zotavuje. Už se může opět smát!

Rád hraje hru kdy předstírá, že střílí po lidech, kteří zabili jeho matku a bratra. Nyní se mu dostalo psychoterapeutické pomoci.

Abychom Yousefovi a jeho rodině přinesli trochu radosti, poslali jsme do Turecka balíček, do kterého jsme zabalili část oblečení a hraček mého syna (jsou přibližně stejného věku) a trochu sladkostí.

Dnes jsme obdrželi informaci, že balíček po čtyřtýdenní cestě dorazil na místo a díky fotografiím jsme mohli vidět, jakou má Yousef z dárků radost.

Katrin Bihlmayer

Pokud byste chtěli stejným způsobem potěšit nějaké dítě, kontaktujte Katrin. Ráda vám poskytne správný kontakt.

Láska na nikoho nezapomíná

V mé rodině je mnoho štědrých lidí s otevřeným srdcem, kteří opravdu rádi dávají. Když jsem posledně přijela na návštěvu do svého rodného městečka, vyprávěla jsem jim o našich projektech. Moje máma, babička, tetičky a sestřenice okamžitě vyprázdnily své šatníky a já jsem jela domů s plně naloženým autem. Když jsem dnes všechny ty šaty a další potřebné věci připravovala k odeslání Katrin, která je pošle ženám v Turecku, došlo mi, že do Turecka neposílám jen oblečení, ale především obrovský balík lásky všech těch fantastických žen v mé rodině.

Jenniver Maya Gebhardt

Z 23. března 2016

Chcete-li také připravit pro někoho balíček, kontaktujte prosím Katrin. Ráda vám poskytne radu a správný kontakt.

Oblečení darované do Wegscheidu

Oblečení darované do Wegscheidu

V Ebersbergu jsme získali 10 krabic plných zimního oblečení. Vyzvedli jsem ho v Ebersbergu, roztřídili v Mnichově a transportérem organizace „Refugees Help e.V.” jsme ho dopravili do Wegscheidu na německo-rakouské hranici. Do Wegscheidu přicházely během října každý den desetitisíce uprchlíků, kteří zde překračovali hranici mezi Rakouskem a Německem. Většina z nich v letním oblečením a letních botách (často také zcela bez bot nebo v totálně zničené obuvi). Ve Wegscheidu je pak dobrovolníci zaopatřili teplým zimním oblečením.

Katrin Bihlmayer

Dětské sedačky pro bezpečnou cestu

Dětské sedačky pro bezpečnou cestu

Na hlavním autobusovém nádraží (ZOB) v Mnichově působí tzv. Autobusoví-andělé, kteří mají pod Hackerbrücke umístěny tři kontejnery. ZOB-andělé jsou skupinou podporovanou Bavorským červeným křížem, která zde lidem na útěku každý den rozdává darované oblečení, vodu a jídlo. Jídlo připravuje organizace Vokü-Muc a je vážně skvělé. Autobusoví andělé jsou zde každý den od 18:00 do půlnoci a střídají se po dvouhodinových směnách.

Lidé na útěku přichází na hlavní autobusové nádraží, aby odsud autobusem pokračovali ve své cestě. Malé děti musí být během cesty v sedačce. ZOB-andělé sbírají dětské sedačky, které distribuují mezi rodiny s dětmi, aby tak mohly cestovat společně. Proto jsme shromáždili dětské sedačky a přivezli je na nádraží. Byly okamžitě zapotřebí. Jedno malé dítě v sedačce okamžitě spokojeně usnulo.

Katrin Bihlmayer

Umění jako přivítání dětí na útěku

Umění jako přivítání dětí na útěku

Pobočka KRASSu ve Stuttgartu potřebovala podporu pro výtvarný projekt pro děti na útěku. Poslali jsme obrovský balík s vodovkami, výkresy, voskovkami, pastelkami, nůžkami a štětci - zkrátka se vším, co je k tvoření potřeba! Místní dobrovolníci tak budou mít vše, co potřebují a mohou to dětem v ten správný okamžik dát.

Prosinec 2015

Claudia Seidensticker je dáma věnující se mezinárodní dobročinnosti, žena s obrovským srdcem a má dlouholetá přítelkyně, jejíž práci z celého srdce podporuji. Svým charitativním projektům, v rámci kterých vytváří pro znevýhodněné děti a mládež volný a bezbariérový přístup k umění, se věnuje už od roku 2009. Děti bez ohledu na jejich náboženství a sociální zázemí získávají pozitivní zkušenosti, které pomáhají léčit jejich často velmi traumatizující zážitky.

Máte-li chuť pustit se do nějakého uměleckého projektu pro děti, mohu vám upřímně doporučit jakékoli aktivity KRASS e.V.! Můžete nabídnout pravidelnou pomoc nebo se zapojit jako dobrovolník do některé z jejich větších akcí, které pořádají na různých místech. Určitě si při tom užijete spoustu radosti! Dobrým příkladem je třeba pravidelná každoroční akce v Düsseldorfu, kde se pokaždé sejde neuvěřitelně mnoho dětí, které spolu celý den malují a užívají si u toho spoustu legrace. Na každé akci se podílí specializovaní lektoři a umělci.

Jenniver Maya Gebhardt

[Stránky KRASSu]

[Umění jako přivítání dětí na útěku - Dokumentární film v německém jazyce]

Boty pro lidi na útěku na Balkáně

Boty pro lidi na útěku na Balkáně

Jeden z mých přátel daroval 500 kg botů - pánských, dámským i dětských. Boty jsme převezli do Mnichova a odtud přímo na Balkán.

Katrin Bihlmayer

Letenka pro plavčíka

Letenka pro plavčíka

Pořídili jsme letenku na Lesbos (v Řecku) určenou plavčíkovi poskytujícímu přímou pomoc při záchraně uprchlíků z moře. Toto je skvělá ukázka síťování v akci - Katrininy kontakty, báječně fungující mezinárodní síť pomocníků a finanční dary kaléšvárovské komunity v německy mluvících zemích společně umožnily poslat plavčíka zachraňovat životy. Děkujeme Vám za vaše dary!

Listopad 2015

Sbírejte a sdílejte - Prostě to udělejte!

Sbírejte a sdílejte - Prostě to udělejte!

Tým dobrovolníků pro Presevo, Srbsko
Tým dobrovolníků pro Presevo, Srbsko
Náš transporter to dokázal!
Náš transporter to dokázal!
  • Jedna úžasná dáma z Gelnhausenu uspořádala ve svém okolí velkou sbírku a požádala mne, zda bych jí pomohla převézt shromážděné věci na Balkán. Dala jsem jí podrobné informace jak kontaktovat organizaci SOS Konvoi Vienna, která na Balkán (a nyní i do Řecka) vysílá konvoje s humanitární pomocí. Minulý týden vyrazili s manželem do Vídně a všechny věci zde předali. Velmi se jí ulevilo, když jsem jí řekla, že káléšvarovská komunita se postará o náklady na dopravu. Po svém návratu napsala: „Milá paní Bihlmayerová, všechno proběhlo hladce. Na cestu jsme vyrazili ve středu v noci a do Gelnhausenu jsme se vrátili v pátek odpoledne. Věřím, že všechny věci naleznou své uplatnění, zejména zimní bundy, boty, deky, stany a karimatky. Ještě během nakládání a přípravy na cestu přicházeli další lidé a přinášeli pytle plné dalších věcí - už jsme je nemohli roztřídit, ale jsem si jistá, že jsou v nich jen samé potřebné věci.” Takže i toto je možnost - vždy můžete podniknout něco sami.

  • Lékařka z Nürtingenu a její manžel vyrazili s SOS Konvoi Vienna a plně naloženým transporterem do Slovinska. Její zpětná vazba byla, že tým SOS Konvoi je jednoduše super a tento kontakt může vřele doporučit.

  • V říjnu se sešla skupina dobrovolníků a odvezla dva transportéry plné humanitární pomoci do Preseva v Srbsku. Naše komunita (VY!) se postarala o pronájem jednoho z transportérů. Dostat pomoc do Srbska je kvůli celní službě obvykle hodně náročné, ale „náš” transporter to dokázal! Po několika hodinovém zdržení na srbských hranicích pokračovali dál a mohli tak pomoci potřebným v Presevu.

Katrin Bihlmayer

Místnost pro matky a děti v Presevu, Srbsko

Místnost pro matky a děti v Presevu, Srbsko

Bezpečný prostor pro matky a děti
Bezpečný prostor pro matky a děti

V Presevu v Srbsku je tábor, kde jsou lidé na útěku registrováni. Hodiny a hodiny čekají ve frontě - někdy dokonce i celou noc. Jeden z dobrovolnických týmu se už nemohl dívat na to, jak rodiny s miminky a batolaty musí stát venku v chladu, a tak pronajal několik místností. Zde je zpětná vazba od Sharon:„Tým fantastických dobrovolníků zřídil prostor pro těhotné ženy, kojící matky a nemocné děti. Je určený výhradně ženám a dětem, je to bezpečná zóna. Zítra má pršet a oni tak budou muset opět bojovat s podchlazením.” Zde si mohou děti v suchu hrát a na chvíli si spolu se svými matkami odpočinout, zatímco tátové se mohou postarat o registraci. Tento prostor skutečně zachraňuje životy, protože podchlazení představuje pro miminka a batolata opravdu život ohrožující nebezpečí. O finance na nájem této místnosti se postarala káléšvarovská komunita. Po dvoutýdenním provozu převzala péči o místnost humanitární organizace „Save the Children”, která jej dále provozuje. Opravdu se sama sebe ptám, proč velké humanitární organizace přichází tak pozdě. Bez pomoci dobrovolníků by tato humanitární katastrofa byla ještě horší.

Katrin Bihlmayer

Voda a jídlo pro lidi na útěku

Voda a jídlo pro lidi na útěku

V Šidu na srbsko-chorvatských hranicích je momentálně 5000 uprchlíků. Jedna dobrovolnice z Berlína, která zde působí, pro ně našim jménem nakoupila jídlo a vodu.

Říjen 2015

Pomoc pro uprchlické tábory v místě vašeho bydliště

Dávání v nás vytváří štěstí
Dávání v nás vytváří štěstí

Pomoc pro uprchlické tábory v místě vašeho bydliště

Pomoc je třeba i v uprchlických táborech v Německu. Darovali jsme 45 dek do tábora v Bensheimu.

Září 2015

PODĚKOVÁNÍ od dobrovolníků a pomocníků na hranicích

PODĚKOVÁNÍ od dobrovolníků a pomocníků na hranicích

  • „Jedna z žen byla těhotná, čtyři dny před porodem. Seděla ve frontě a plakala. Poté, co moje nová sestra Leena (je ze Srbska) dvě hodiny přemlouvala policisty, jí dovolili opustit frontu. Převedli jsme ji do místnosti, kterou jsme nedávno vyjednali (místnost pro matky a děti) a pronajali. Dnes ráno se jí a její rodině povedlo rychle zaregistrovat - dům, kam jsme je přesunuli je blízko registračního centra. Právě mi volala, že jsou v pořádku v autobuse a plakala úlevou. Prostředky na její ubytování byly darovány vámi. Děkujeme. Máme zde celé rodiny, které přichází v podobně zoufalém stavu -žádné peníze, většinu z nich dostali ilegální taxikáři nebo byly ztraceny či ukradeny. Lidé na útěku jsou velmi silní, silnější než si vůbec umíme představit, ale i tak se setkávám s dospělými muži, kteří se se slzami v očích ptají: Co mohou udělat pro svou rodinu? Kam můžeme jít? Jak se o ně postarám? Jak se můžeme dostat do autobusu ven z tohoto pekla? Kdybyste jen mohli vidět jejich tváře, když jim řeknu, že vaše dary všechny tyto věci vyřeší. Vaše dary znamenají, že rodiny nemusí trpět víc než je nutné. Děkuji. Jste skvělí. Milujeme vás. Sharon”

  • „Milá Katrin, Daniel Szatmary a já pojedeme dnes do Srbska a zjistíme, co je možné. Chtěla bych Tobě i všem ostatním poděkovat. Po třech měsících dobrovolné práce jsme nepředstavitelně unavení, ale Tvé odhodlání a pomoc nám dodává sílu a energii. Děkuji, děkuji, Katrin.”

Jak můžete pomoci?

  • Nejvíc ze všeho jsou třeba dobrovolníci! Situace se neustále mění a pomocníci tak reagují velmi spontánně a přesouvají se tam, kde je potřeba pomoci. Chcete-li se zapojit do pomoci přímo v některém z uprchlických táborů (například v Řecku), ale nemáte prostředky na cestu, kontaktujte prosím Katrin. Můžeme se o vaše náklady postarat. Mezi dobrovolníky jsou lidé z celého světa a pozitivní zkušenosti, které během své práce učiníte, jsou nezapomenutelné.

  • Další přímou formou pomoci jsou sbírky oblečení a dalších potřeb Sestavili jsme seznam potřebných věcí. Můžete-li je darovat, kontaktujte prosím Katrin. Je-li to třeba, můžeme přispět na jejich dopravu.

Přímá pomoc v místě vašeho bydliště

Co myslíte, že vám může přinést vnitřní mír? - Od Šrí Káléšvary [KE STAŽENÍ]
Co myslíte, že vám může přinést vnitřní mír? - Od Šrí Káléšvary [KE STAŽENÍ]

Od spuštění naší pomoci lidem na útěku proběhla řada akcí a mnoho lidí, inspirováno Katrininou výzvou, se nyní do pomoci lidem na útěku pravidelně aktivně zapojuje v místě svého bydliště. Vznikla celá řada srdce otevírajících iniciativ, o kterých vás budeme informovat.

Chcete-li se - sami nebo se skupinou - aktivně zapojit a rádi byste získali naši podporu nebo byste si chtěli pohovořit o našich zkušenostech, kontaktujte prosím Katrin. Řada lidí z našeho kruhu má s prací s lidmi na útěku mnohaměsíční zkušenosti a ráda vám pomůže svou radou a podporou. Můžeme poskytnout i finanční podporu.

Kontakt, otázky, spolupráce a sdílení

Máte-li nějaké otázky nebo chcete nabídnout pomoc, kontaktujete přímo iniciátorku a organizátorku těchto projektů:

Katrin Bihlmayer
Mobil: 0176 99620946
Pevná linka: 08093 905691
E-mail: katrin.bihlmayer@googlemail.com

Katrin Bihlmayer, narozena v roce 1970, inženýrka pro sdělovací techniku a průmyslová inženýrka, léčitelka a homeopatka pro lidi i zvířata, je Šrí Káléšvarovou studentkou. Během několikaměsíčního pobytu v Indii studovala Sáí Šakti léčení a Vástu a nyní pracuje ve své vlastní praxi. Je matkou dvouletého syna. Se svou rodinou žije v Glonnu podblíž Mnichova (Německo).

Darujte právě teď

V jednotlivých lokalitách je třeba každé pomocné ruky a každého otevřeného srdce. Tým bude rovněž hluboce vděčný za každý finanční příspěvek. Jen díky vaší finanční podpoře můžeme podporovat lidi pomáhající přímo na místě, kteří by jinak neměli možnost okamžitě reagovat a věnovat svůj čas pomoci druhým. Díky ní jsme se mohli rychle po finanční stránce postarat tam, kde by to velkým humanitárním organizacím trvalo déle (viz místnost pro matky a děti).

Zřídili jsme sbírkový účet. Dary na tomto účtu budou využívány výhradně pro zde popsané akce - pro pomoc lidem na útěku.

Dar převodem

Dar můžete provést převodem na následující účet:

Sri Sai Kaleshwar e.V.
Číslo sbírkového účtu: 6034617777
Bankovní kód: 43060967
Banka: GLS Bank
BIC/SWIFT: GENODEM1GLS
IBAN: DE81 4306 0967 6034 6177 77
Účel platby: “Refugees Welcome”

GLS Community Bank je první sociálně-ekologickou univerzální bankou na světě, která kombinuje profesionální bankovnictví s plně zodpovědným jednáním zohledňujícím vysoká kritéria trvalé udržitelnosti.

Všechny dary jsou daňově odečitatelné. Nejsou zde žádné poplatky a peníze budou použity pouze pro tento projekt.

Sáí šakti meditace pro mír

Společně pro mír! Spojme svou meditační sílu, použijme své šakti kanály a přispějme tak k celosvětovému úsilí o mír. Čas společné meditace je každý den v 21:00. Srdečně Vás zveme, abyste se ke společné meditaci připojili, kdykoli Vám to Váš každodenní program dovolí.

Doporučení pro meditaci ZDE.

Ohňové púdži pro mír a léčení

Velmi účinným způsobem, jak vybudovat silnou pozitivní energii a vyslat naše společné sankalpam do Stvoření jsou ohňové púdži.

Na různých místech v Evropě probíhají pravidelné úplňkové ohňové púdži se záměrem přinést mír a léčení - pro nás samotné i pro svět jako celek. Tato práce je dnes důležitější, než kdykoli předtím, neboť výrazně přispívá k pozvednutí vědomí na planetě. A jedině z nové úrovně vědomí lze nacházet nová řešení problémů současné doby.

Pořádáte-li ohňové púdži, které byste rádi věnovali našemu společnému záměru, kontaktujte nás prosím na info@kaleshwar.cz. Rádi informace o Vámi pořádaných hómách zveřejníme.

  • Více o ohňových púdžách ZDE.
  • Ohňové púdži v ČR - březen až červen 2016 ZDE.
  • Zážitky a zkušenosti studentů: „Síla ohně…. a kokosového ořechu!” ZDE.

Komentáře

Přidat komentář

Prosím, přihlaste se ke svému účtu, abyste mohl psát komentář. Pokud nemáte uživatelský účet, můžete si jej vytvořit.

Přihlášení Vytvořit účet